Serbian Computers
Enterteinment
»
Debate
»
КОСМЕТ
Korisničko ime :
Prijavi me za stalno
Lozinka :
Početna
Pomoć
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zatvori
Prijavljivanje
Registracija
Stranice: [
1
]
2
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: КОСМЕТ (Pročitano 2272 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Januar 08, 2008, 09:53:43 am
мвгр
Сарадник
Pol:
RCC&T power pc. - www.ristic-computers.co.rs
Sačuvana
КОСМЕТ
Сви апсолутно добро знате шта се све дешава око јужне српске покрајине Космет.
Знате да су САД за независнмост, да се ЕУ креће од апсолутен подршке до одбијања Кипра да призна независност Космета па чак и ако нека српска влада буде признала независност и невероватно изенађујуће подршке Руске федерације Србији.
Волео би да чујем ваша мишљења по питању будућности колевке српског народа у оквиру Србије.
ХВАЛА.
RISTIĆ computers
autorizovani diler za: Acer i Apple raćunare, softver i opremu. EUNET internet provider.
www.ristic-computers.co.rs
Januar 08, 2008, 01:13:48 pm
Rade
Programer
Sačuvana
Odg: КОСМЕТ
Politicari su ti koji se cenkaju sa Kosovom kao da je talon u partiji pokera, a ne parce zemlje i gomila ljudi nastanjena na tom parcetu zemlje. I kako nam budu servirali pricu tako ce nam i biti, jadni su samo ljudi koji su ostali dole.
Januar 09, 2008, 12:32:40 am
MisterNo
Moderator
Pol:
JA SAM SPEDITER,OTKUD MENI PRIJATELJI?
Sačuvana
Po mom misljenju nije nam trebalo ovo parce foruma.
Cini mi se bitna stvar koju vas dvojica previdjate da Kosovo ne gubimo sada ove godine,ili prosle i iduce nego smo ga gubili godinama unazad,pre bih rekao da su decenije u pitanju.Ne vidim tu nikakvu buducnost.Oni najjaci su procenili da smo bili losi momci i za to ce nam ga oduzeti.Kao sto su nam dali kada su procenili da smo bili dobri drugu nasu pokrajnu Vojvodinu.Isuvise smo mali da bi na bilo sta uticali.Zato se ja i ne nerviram
Sve što biva i što može biti,
meni ništa nije nepoznato;
--------------------------------
Lole, daj mi da jos jednu ispijem
opet sam sanjao susu
pa pusti ponovo Gypsy-je za moju dusu
Januar 11, 2008, 09:02:05 am
мвгр
Сарадник
Pol:
Sačuvana
Citat: MisterNo Januar 09, 2008, 12:32:40 am
Cini mi se bitna stvar koju vas dvojica previdjate da Kosovo ne gubimo sada ove godine,ili prosle i iduce nego smo ga gubili godinama unazad,pre bih rekao da su decenije u pitanju.Ne vidim tu nikakvu buducnost.Oni najjaci su procenili da smo bili losi momci i za to ce nam ga oduzeti.Kao sto su nam dali kada su procenili da smo bili dobri drugu nasu pokrajnu Vojvodinu.Isuvise smo mali da bi na bilo sta uticali.Zato se ja i ne nerviram
.. ШТА ЗНАЧИ НЕ НЕРВИРАМ .. ?
Можда: БАШ МЕ БРИГА И НЕЖЕЛИМ ДА ИЗГУБИМ СВОЈЕ ИЛИ ДА БАР СВОЈСКИ ПОКУШАВАМ ДА ГА ОДБРАНИМ, ПА АКО ГА НИСАМ ОДБРАНИО НИКАД ГА НЕЋУ ПРИЗНАТИ КАО ЊИХОВО.
Страшно је како нас је пропаганда убедила да тако олако губим територије. Једног дана нас неће бити брига што нам одлази Војводина (иако смо је по твом мишљењу као добри момци добил),па што нам оде Санџак,Рашка,... Па са простора Космета и Рашке смо ми и кренули на исток и запад.
Волео бих да те подсетим на ближу историју. Реци ми молим те колико векова су Британци бранили .. ЊИХОВЕ .. колоније.
Па човече ово је наше и немој да подпадаш под утицај оних кретена који кажу да се времена мењају и да треба да прихватимо чињенично стање. Тачно је времена се мењају па ће и нама после мршавих крава кренути дебела краве.
Немогу да ти кажем да си у праву јер ниси у праву.
RISTIĆ computers
autorizovani diler za: Acer i Apple raćunare, softver i opremu. EUNET internet provider.
Januar 11, 2008, 04:41:30 pm
bajnobastanin
2 FAST 4 YOU
Pol:
Sačuvana
Citat: mvgr Januar 11, 2008, 09:02:05 am
Можда: БАШ МЕ БРИГА И НЕЖЕЛИМ ДА ИЗГУБИМ СВОЈЕ ИЛИ ДА БАР СВОЈСКИ ПОКУШАВАМ ДА ГА ОДБРАНИМ, ПА АКО ГА НИСАМ ОДБРАНИО НИКАД ГА НЕЋУ ПРИЗНАТИ КАО ЊИХОВО.
Страшно је како нас је пропаганда убедила да тако олако губим територије. Једног дана нас неће бити брига што нам одлази Војводина (иако смо је по твом мишљењу као добри момци добил),па што нам оде Санџак,Рашка,... Па са простора Космета и Рашке смо ми и кренули на исток и запад.
Волео бих да те подсетим на ближу историју. Реци ми молим те колико векова су Британци бранили .. ЊИХОВЕ .. колоније.
Па човече ово је наше и немој да подпадаш под утицај оних кретена који кажу да се времена мењају и да треба да прихватимо чињенично стање. Тачно је времена се мењају па ће и нама после мршавих крава кренути дебела краве.
a da te ja posetim na tu istu istoriju?
Ti isti britanci su vekovima branili kolonije ali su je posle kozna koliko poginulih iste te teritorije su izgubili.
A i mi smo branili kosovo i ono ce biti izgubljleno kad tad.
pa na kosovu nema ni 5% srba, i kako mislis da ce ostati nase
Znam da alkohol skodi, al spasa nema u vodi
Januar 11, 2008, 05:09:45 pm
мвгр
Сарадник
Pol:
Sačuvana
Citat: bajnobastanin Januar 11, 2008, 04:41:30 pm
a da te ja posetim na tu istu istoriju?
Ti isti britanci su vekovima branili kolonije ali su je posle kozna koliko poginulih iste te teritorije su izgubili.
A i mi smo branili kosovo i ono ce biti izgubljleno kad tad.
pa na kosovu nema ni 5% srba, i kako mislis da ce ostati nase
Можда јеси у праву.
Међутим поражавајуће је сазнање да све више срба пристаје на отимачину теритирије и то прихвата као реалност. На тај начин невероватно много олакшавамо посао онима који нам не желе добро.А њих је много,много. Тешко је слушати да млади људи без имало отпора пристају на истицање таквих ставова.
Признајем, можда би било боље стварати атмосферу припајања Републике Српске Србији али не НИКАКО НЕ ОЛАКО ПРИСТАЈАТИ НА ТУЂА МИШЉЕЊА.
Па зар неволите своу земљу. Шта смо ми без корена и места постанка.
На страну рудна богатва, само 5% срба (мада мислим да их сада нема ни 2%),теритирију, место,... али немогу да схватим да пристајете на то вам се нешто узме.
Нико и не тражи да се ратује али немојте признавати да је ваше. Нека га отму, АЛИ НИКАД НЕМОЈТЕ ПРИЗНАВАТИ ДА ТО НИЈЕ БИЛО НАШЕ И ДА ЈЕДНОГ ДАНА МОЖДА ПОНОВО БУДЕ НАШЕ.НИКАД ТО НЕМОЈТЕ ГОВОРИТИ ВАШОЈ ДЕЦИ, НИКАД.
Па погледајте јевреје.
Боже мили.
«
Poslednja izmena: Januar 11, 2008, 05:11:21 pm Armani
»
RISTIĆ computers
Januar 11, 2008, 05:18:31 pm
bajnobastanin
2 FAST 4 YOU
Pol:
Sačuvana
ajd iskreni
jel mislis da je nekom po politicara uopste stalo do kosova
sve je to receno zbog naroda.
pa svi su okolo nas za to da se kosovo osamostali.
ni u jednom trenutku niko iz evrope ne misli da treba da ostane nase
pa zar i posle milosevica nama nude isti sporazum za kosovo ko i njemu
mozda ali mozda bi se sve promenilo kad bi se predali Karadzic i Mladic
mada oni nece da se predaju a i nebi trebalo
Januar 11, 2008, 07:24:37 pm
Fiore
El Comandante
Pol:
Sačuvana
@mvgr
Kosovo necemo izgubiti, Kosovo je izgubljeno, a gubili smo ga godinama pod Milosevicevom vlascu i nema povratka, samo je pitanje ko ce na kakav nacin prihvati, a svi bi mi zeleli da Srbija bude Srbija i da kosovo bude srpsko, ali ko sto rece dragan, tamo nema ni 5% Srba
Kad bude vrijeme za to
www.serbiancars.com
Januar 12, 2008, 03:56:24 am
MisterNo
Moderator
Pol:
JA SAM SPEDITER,OTKUD MENI PRIJATELJI?
Sačuvana
Ti si se uhvatio za moju zadnju recenicu a ja sam ti u onim pre rekao kako jeste.A ti to kao da nisi ni pogledao.
Da li mislis da Madjar iz Segedina ne treba nikada da kaze svome detetu da je Vojvodina zauvek izgubljena za njih,nego da ga uci da je to deo Madjarske?Podseticu i ja tebe na istoriju i to da je Vojvodina bila mnogo vise vekova na njihovoj teritoriji nego Kosovo na nasoj.Da li treba svaki covek na ovoj planeti da razmislja na takav nacin i tako vaspitava svoju decu.
Svako parce na ovoj kugli zemaljskoj je menjalo vlasnika (zastavu).I sad cemo svi da uzmemo pusku i da zapucamo?Pa,nije cudo sto ratovi obelezise istoriju.A u ratovima se gine.I moras priznati da svako ko je ostavio kosti dole,ostavio ih je za dzabe.Bar sto se tice moje generacije.
Da te podsetim i da sam ja bio dole,i dobro znam sta je i kako je.I da nisam klinac da mi neko servira misljenje.Ja do svog misljenja dolazim sam.I to vec 17 godina.Nazalost,uvek me je zanimala istorija i kada je dosao pluralizam u Srbiju mnogo se pricalo o istoriju.Kao klinac sam u(na)vucen u to,i mogu ti reci da me je politika za sve ovo vreme smorila.I politicari.Sada me mnogo vise zanima ekonomija.
Ja da sam na mestu Tadica,onog zamlate rekao bi ok,vi veliki ste odlucili da nam uzmete Kosovo sada da vam ispostavimo racun.koliko je ova zemlja ulozila dole?Aha,toliko i toliko.Koliko godina manjina koja je sada vecina nije placala struju i ostalo.Aha to je toliko.Pa ih tuzis da nam isplate jedno 5 milijardi dolara da ova zemlja krene ,a Kosovo neka ide.i tuzis ih brate,neka traje proces 20 godina,icice i kamata.pravo je na nasoj strani.Ako smo jaci od njih ekonomski ,kupicemo ih.Mozda ne odmah,ali za sto godina cemo ga vratiti na taj nacin.i jedino na taj nacin.Da se busamo u grudi i vicemo Kosovo je nase,bilo i ostace-ma, nema od toga nista.Da cekamo da nam Rusija pomogne kao i uvek.Od toga kao i uvek - nista.
I tako ti pricam...do kojeg ti zakljucka dolazis i sta mi savetujes?Ja mislim i dalje da mi ne vredi da se nerviram.Imam jos mnogo toga da kazem,ali vise nemam zivaca.A ti i dalje misli kako ja nisam u pravu.
Sve što biva i što može biti,
meni ništa nije nepoznato;
--------------------------------
Lole, daj mi da jos jednu ispijem
opet sam sanjao susu
pa pusti ponovo Gypsy-je za moju dusu
Januar 12, 2008, 09:25:12 am
мвгр
Сарадник
Pol:
Sačuvana
Мишљења,мишљења,...
Шта да вам кажем има истине и у вашем и у мом ставу. Само се по једном питању не слажемо.
ЗАШТО МИ СРБИ ДА ДРУГИМА ОЛАКШАВАМО ДА НАМ ОТИМАЈУ. А олакшавамо им тако што признајемо да оно што је наше и није баш наше. А чему онда толико изгубљених српских живота у рату ако их у миру неумемо ,, наплатит ,,.
Право да ти кажем заболе ме дали ће мађар свом сину да говори или не да је Војводина била њихова асад наша ја ћу мом сину говорти да је Космет био и биће наш на овај или онај начин. Економски надам се и у то дубоко верујем.
Исувише површна размишљања почињу да ме вређају. Зар ви мислита да ће она стока шиптарска да се задовољи само отимањем Космета. Чим подигну ђамију то је њихово.
Шта ћемо кад на ред дођу и до Рашке, па Краљево, па Круђевац,па и наш Аранђеловац(и ако сам са Космета). Кад ћемо рећи ДОСТА. Немогу да верујем да ви верујете да тај мађар не говори свом сину да је Војводина била њихова. Шта су радили мађари у 2св.рату? Зар мислите да неће искористити историуску прилику и мазнути нам Војводину и то у много,много крви.
Истина је да и мене интересује економије јер то је живот и стварност али немогу да затварам очи и само чекам да ми се деси.
Ако немогу да променим могу да дам своје мишљење.
«
Poslednja izmena: Januar 12, 2008, 02:02:58 pm mvgr
»
RISTIĆ computers
Januar 14, 2008, 05:55:03 pm
Petar Bagrenjar
Brucoš
Pol:
Sačuvana
pa kad izgubimo kosovo valjda cemo se uzeti u pamet i odrzati ovo ostalo
Januar 19, 2008, 01:54:52 pm
alex01
Expert
Pol:
Mistiqe!!!
Sačuvana
Licno mislim da smo mnogo energije potrosili da vratimo nesto sto se vratiti ne moze i o tome svi pricaju,da smo tu istu energiju usmerili ka boljem zivotu za sve gradjane ove napacene zemlje bili bismo pred vratima EU a mi i dalje stojimo i o tome niko ne prica.Dosta vise price o KOSOVU to je zavrsena prica,dajte da se pozabavimo sami sa sobom i da ucinimo da nasa deca ne prozivljavaju ono sto smo mi vec preziveli i da ne bi nosili kletvu rodjene dece kako u zivotu nismo ostavili nikakav trag.Zivot je kratak i vrlo brzo prolazi a da toga i ne budemo svesni,evo mog primera:imam sina koji treba da napuni dve godine za koji dan a ja i nisam svestan kako su te dve godine vrlo brzo prosle.Posle svega,ostavimo se praznih prica i pocnimo da radimo nesto za dobrobit nase dece.Istorija ce pokazati da smo gresili,kao sto sad svi znamo da smo veliku gresku napravili 1941 kada nismo pustili Hitlera da predje preko nase teritorije i ode da se krlja po istoku,sta je falilo Svajcarskoj da uradi ono sto je i nama nudjeno.NISTA.Budimo pametni danas da ne bismo bili pametni za 50-60 godina.
Zasto stvaramo svoje male svetove zarad privida kontrole nad sopstvenim zivotom kad dobro znamo da to uopste nije tako?
Januar 24, 2008, 05:06:38 pm
мвгр
Сарадник
Pol:
Sačuvana
Ма слажем се ја са свима вама који сте рекли да смо ми Космет изгубили одавно,одавно,... али, немогу да се сложим са теко лакомисленим пристанком да се без икаквог отпора да нешто што је наше.
Ратови су се водили и водиће се. Територије су се губиле или добијале.
Само несмемо да заборавимо оно што је наше и никада да признамо да више није наше или да никада неће бити.
И ја се гледам кроз историју и видим да египћани памте свој СТАРИ ЕГИПАТ (иако ни вером ни било чиме не личе на њих), русе како памте своју империју,французе који не пљују Наполеона, јапанце своје царство и цара... а сви ти народи су и те како таманили друге народе.
Зар заборављате царство Душаново и велику шансу да будемо велики народ. Зашто да сами себе сврставамо међу мале и безначајне народе кад ми то нисмо. Па ми смо свету дали Теслу,Пупина,...
Боли ме она ствар што новопечена велесила жели да се свет почиње и завршава са њом.
КОСОВО ЈЕ БИЛО СРПСКО И У НЕКОЈ ДРУГОЈ ПОДЕЛИ КАРАТА ЗА 100-200 ГОДИНА БИЋЕ ОПЕТ.
RISTIĆ computers
Januar 25, 2008, 10:57:44 pm
simkear
Super Moderator
Pol:
CHOOSE LIFE,CHOOSE FUTURE
Sačuvana
moramo biti svesni da smo mi nacija koja izumire i da u podeli karata ni za 1000 godina necemo imati vecu povrsinu teritorije nego sada.nego cemo bitio sve manji i manji.politicare zaista ne zanima kosovo vec je to samo jedna maska da se ne razmislja o nesigurnom dinaru,nezaposlenosti i ostalim problemima nego se jednostavno prebaci kocka na borbu za kosovo.i svima lepo posebno rusima koji za dzabe dobise nis,albancima koji ce dobiti jos jednu drzavu na balkanu a amerima i evropi sto su uzeli debele pare od sipatara da bi im ispunili vekovne zelje.i u ovom krugu opet mi pusimo jer se ne bavimo trgovinom nego se bavimo odbranom...a kolega ristic zna sta je to trgovina..sva sredstva su dozvoljena....
«
Poslednja izmena: Januar 25, 2008, 10:59:42 pm simkear
»
Januar 28, 2008, 07:09:34 pm
мвгр
Сарадник
Pol:
Sačuvana
НЕМОЈ ТАКО КОЛЕГА.
Па ти направи тек прво. Какво бре изумирање, теби тек престоји рађање и одрастање.
Мене чека школовање и све што уз то иде.
НЕМОЈ КОЛЕГА ТАКО О СВОЈОЈ НАЦИЈИ КОЈОЈ ПРИПАДАШ.
Нема везе шта ће бити са Косметом или НИС-ом. морамо мало више да поштујемо себе и своју нацију. Како би смо поштовали друге нације и народе.
Овог пута мислим да сам 100% у параву.
RISTIĆ computers
Januar 31, 2008, 02:32:52 pm
bajnobastanin
2 FAST 4 YOU
Pol:
Sačuvana
Nema od nas nista.
Od davnina nam stoji znak
ali mi to nevidimo.
Sve dok se naeuzmemo u pamet da ovo pocnemo da razumemo nama nema spasa.
«
Poslednja izmena: Januar 31, 2008, 02:35:00 pm bajnobastanin
»
Januar 31, 2008, 07:51:44 pm
CUVAR
Expert
Pol:
Sačuvana
Зашто се неко не побуни када је Друг Тито био сваком 10 шиптарском детету кум...Они су нас ку...м победили,а ми смо им дозволили и нема ту шта више да се прича...Мислим да сви добро знају да је 80-тих општина Глоговац имала највећи природни прираштај у Европи са 32 промила...И као што Рамбо Амадеус рече:Ми тврдимо да је Косово наше-то је исто као да тврдите да је ваша жена само ваша,а њу ј..е цео комшилук...
25 септембар текуће 2008 је записан златним словима у мом календару.Сав труд,сва коса која је опала због ламинарног и турбулентног струјања,хидрауличког удара,све је то нестало када је профа,негде око 15 минута пре поноћи уписао оцену у индекс.Маратон од 4 сата поподне до поноћи је тако завршен на најлепши могући начин...
Februar 03, 2008, 02:10:48 pm
мвгр
Сарадник
Pol:
Sačuvana
U svemu tome ima istine Čuvaru.
Nisu se bunili protiv Titovog kumovanja oni isti srbi koji sada olako daju sve a ponajpre Kosmet. Da se razumemo. Mi nemožemo da zadržimo i odbranimo Kosmet. Suludo bi bilo ponovo ginuti i tražiti nešto što na terenu nije. ALI NEMOGU DA SHVATIM DA NEKO HOĆE DA IM KOSMET PREDA BEZ IOLE PRISTOJNOG OTPORA. Pa i sam ambasador Rusije je rekao da oni nemogu da budu veći srbi od srba.Nikad, ali nikad nesmemo priznati postojanje Kosmeta kao države. Svi neka ih priznaju mi nesmamo nikada. Ostatak mog mišljenja znate iz mnogobrojnih mojih odgovora.
Da su nas k.... pobedili i to je istina. Ima istine u onome što je Simke napisao da smo mator narod i da nas sleduje postepeno izumiranje. Neznam samo dali su naše žene spremne da izrode više dece i mi da istu decu izdržavamo.
Mi imamo potpuno drugačiji sistem vrednosti od šiptara. Kod njih je žena potrošna roba i ona koja ne rodi decu može kao premiju da očekuje pa postane k....va, ili da je u potpunosti izbace iz zajednice kao beskorisnu. Neznam dali znate da je njihovim ženama koje imaju manje od troje dece zabranjivano da idu u đamiju.
I mi decu shvatamo kao nešto najznajčajnije na svetu, kao nastavak svoje loze, prezimena. Kod šiptra dece i svi oni prestavljaju samo broj i služe samo ciljevima koje je neko vekovima ranije zacrtao a to je borba protiv hrišćanstva gde god ga ima.
Pa posle mi kažite da ne treba da postoji regularna armija.
RISTIĆ computers
Februar 03, 2008, 02:48:25 pm
CUVAR
Expert
Pol:
Sačuvana
Ја,лично никада нећу признати КОСОВО као државу...Сад друга је ствар што ми негујемо у нашој држави Србе који се залажу за признање КОСОВА као државе(Соња Бисерко,Кандићка,Чедица...).У нормалним држава би претходно поменути,лежали робију у неком гулагу,а код нас
А,што се тиче деце,па ту је првенствено држава крива-типичан пример за то је да држава обезбеђује дечији додатак за породице са највише 4 деце...Оно што се мојој породици десило јесте да је изгубила право на дечији додатак оног тренутка када је моја мајка родила пето дете...Данас је дечији додатак више симболична цифра од неких 6000 динара...Код нас када жена има више од троје деце,комшилук се пита ШТА ЋЕ ЈОЈ ТОЛИКО ДЕЦЕ-ТОЛИКО О НАМА КАО НАРОДУ...Занимљиво је да је у источној Србији обичај да родитељи имају по једно дете,да би се кад деца порасту и ожене ИМАЊЕ укрупнило
25 септембар текуће 2008 је записан златним словима у мом календару.Сав труд,сва коса која је опала због ламинарног и турбулентног струјања,хидрауличког удара,све је то нестало када је профа,негде око 15 минута пре поноћи уписао оцену у индекс.Маратон од 4 сата поподне до поноћи је тако завршен на најлепши могући начин...
Februar 03, 2008, 02:53:11 pm
Fiore
El Comandante
Pol:
Sačuvana
to koliko ce neko da ima dece to je licna stvar tih ljudi
Kad bude vrijeme za to
www.serbiancars.com
Stranice: [
1
]