0 korisnika i 1 Gost pregledaju ovu temu.
Stranice: [1] 2   Idi na kraj
  Štampaj  
Autor Tema: DA LI JE WINDOWS LIVE MESSENGER TROJANAC ILI NE!!!  (Pročitano 6384 puta)
Ivic@
Moderator
Pol: Muškarac

« : Novembar 30, 2007, 08:28:26 pm »

Danas mi je sasvim slucajno doslo na ideju da na mojoj win masini instaliram i pokrenem "ZONE ALARM" jedan od najpoznatijih i najkvalitetnijih all in one alata za zastitu(firewall, antispyware i antivirus) i to verziju 7.0.462.000.  Nakon pokretanja antispyware scan-a na sistemu je detektovan "medium risk" trojanac Win32.Trojan.Downloader.VB.bou. Pogledao sam lokaciju na kojoj je otkriven trojanac i ustanovio da se radi o Windows Live Messenger-u. Zone Alarm mi je preporucio sledece: “delete this application immediately because it constitutes security and privacy risks, and has no known usefulness”.

Nakon toga mi je ponudio da isti obrise, smesti u karantin ili ostavi netaknut. Selektovao sam "delete" i Windows live messenger-a vise nije bilo na sistemu. Reinstalirao sam messenger, ponovo pokrenuo scan ali prica se ponavlja. Jedini zakljucak iz prikazanog je da softverska kompanija "Check Point" ,ciji je proizvod Zone Alarm, ocigledno windows live messenger smatra ozbiljnom pretnjom po privatnost korisnika. Mnogi ce se sloziti sa njihovim stavom, zar ne :-).
Ostaje nam samo da vidimo koliko ce vremena proci dok "Advokatska masinerija sa Redmonda" na papiru ne ubedi "Check Point"  na promenu misljenja o ovom problemu.
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2007, 01:08:36 pm Ivic@ » Sačuvana

In God We Trust, Everyone Else Is Suspect.

- Kevin Mitnick -
milos
Filozof

« Odgovor #1 : Decembar 01, 2007, 02:51:41 am »

Ja sam imao slican problem sa kasperskim 601....Mislim da nije trojanac samo ga neki antivirusni i zastitni softvri tako vide.
Sačuvana
Veronica
Untamed beauty
Pol: Žena

« Odgovor #2 : Decembar 03, 2007, 10:20:07 am »

meni ga nod ne prijavljuje kao trojanca
Sačuvana
Ivic@
Moderator

« Odgovor #3 : Decembar 03, 2007, 12:33:40 pm »

Za svaki slucaj presao sam na "trillian", alternativu windows live messenger-u. Odlicno se pokazao, radjen i za linux.
http://www.trillian-messenger.net

Jos jedna dobra stvar je i on line web messenger
http://wwwm.meebo.com/

Sačuvana

In God We Trust, Everyone Else Is Suspect.

- Kevin Mitnick -
Fiore
El Comandante

« Odgovor #4 : Decembar 03, 2007, 12:49:26 pm »

ja koristim pidgin umesto live messengera, a i onako sam u linuxu
Sačuvana

Everything else is progress
Razarac
Pussy breaker
Super Moderator

˙˙·٠•● ●•٠·˙˙

« Odgovor #5 : Decembar 03, 2007, 01:03:23 pm »

Ja Windows Live Messanger neću da menjam samo zato što ga neki antivirus prijavljuje kao Trojanca!
Sačuvana

Advanced Micro Devices
мвгр
Сарадник

RCC&T power pc. - www.ristic-it.co.rs

« Odgovor #6 : Decembar 09, 2007, 04:07:12 pm »

Na svom Apple i Book lap mtop računaru koristim Adium chat umesto MSN-a. Nije mi računar prijavljivao nikakvog trojanca ali sam estetike radi prešao na Adium. Na pc. računaru koristim trilian odavno. Ja poslovično neverijem čika Bilu i njegovom Microsoftu.
Sačuvana

RISTIĆ computers
autorizovani diler za: Acer i Apple raćunare, softver i opremu.  Distributer za:BEOTEL NET ISP, F-secure i Bit defender AV rešenja.
www.ristic-it.co.rs
Fiore
El Comandante

« Odgovor #7 : Decembar 09, 2007, 04:49:43 pm »

Na svom Apple i Book lap mtop računaru koristim Adium chat umesto MSN-a. Nije mi računar prijavljivao nikakvog trojanca ali sam estetike radi prešao na Adium. Na pc. računaru koristim trilian odavno. Ja poslovično neverijem čika Bilu i njegovom Microsoftu.
pa to je zato sto windows live messenger ne moze na mac os
Sačuvana

мвгр
Сарадник

« Odgovor #8 : Decembar 09, 2007, 05:43:55 pm »

Varaš se mali. Može, a i ti si video kod mene u kancelariji da postoji msn za Apple Mac os X. Ali zbog estetike volim da koristim Adium.
Sačuvana

RISTIĆ computers
autorizovani diler za: Acer i Apple raćunare, softver i opremu.  Distributer za:BEOTEL NET ISP, F-secure i Bit defender AV rešenja.
www.ristic-it.co.rs
Fiore
El Comandante

« Odgovor #9 : Decembar 09, 2007, 06:13:51 pm »

Varaš se mali. Može, a i ti si video kod mene u kancelariji da postoji msn za Apple Mac os X. Ali zbog estetike volim da koristim Adium.
za svaki os msn klijent ali se ne zove WINDOWS LIVE MESSENGER, ja u linuxu koristim PIDGIN, jer ne postoji WINDOWS live messenger, iz prostog razloga zato sto u sebi nosi ime windows
Sačuvana

мвгр
Сарадник

« Odgovor #10 : Decembar 09, 2007, 07:23:10 pm »

za svaki os msn klijent ali se ne zove WINDOWS LIVE MESSENGER, ja u linuxu koristim PIDGIN, jer ne postoji WINDOWS live messenger, iz prostog razloga zato sto u sebi nosi ime windows
Ovaj je skinut sa Microsoftovog sajta i nosi oznaku ms mesinger 5.0.1.
Sačuvana

RISTIĆ computers
www.ristic-it.co.rs
Fiore
El Comandante

« Odgovor #11 : Decembar 09, 2007, 09:05:33 pm »

ali opet, rec je o windows live messengeru 8.x on je jedini trojanac, starije verzije nisu
Sačuvana

Жељко
SC Addict

Јебеш ми све ако сам нормалан.

« Odgovor #12 : Mart 22, 2008, 01:38:49 pm »

g*vno jedno znao sam da je virus
Sačuvana

Ко умије, њему двије
maksic87
Student
**

Bolje umeti nego imati...

« Odgovor #13 : Jul 16, 2008, 03:55:09 pm »

Pa naravno da jeste trojanac. Dobri stari ujka Bili je vishe izgubio ideje kako da prikuplja informacije o softveru na pc-ju pa nam je lepo zapakovao trojanca u live mesenger i meni se isto dogodilo kao i ivici i sa odgovornoshcu tvrdim da live mesenger jeste trojanac Dabogda crko Microsoft zivelo KDE okruzenje! dobro i gnom ajd... 
Sačuvana

Nebo se zatvara poput zatvora
Cujem kako me zovu, znam da moram van
Stara ne sluti sto se dogada sa mnom
Pa zasto buditi sretnu budalu.
milos
Filozof

« Odgovor #14 : Jul 17, 2008, 01:46:39 pm »

Auh kolika teorija zavere pa to je da neverujes.
Sačuvana
Razarac
Pussy breaker
Super Moderator

˙˙·٠•● ●•٠·˙˙

« Odgovor #15 : Jul 17, 2008, 08:04:56 pm »

Pa naravno da jeste trojanac. Dobri stari ujka Bili je vishe izgubio ideje kako da prikuplja informacije o softveru na pc-ju pa nam je lepo zapakovao trojanca u live mesenger i meni se isto dogodilo kao i ivici i sa odgovornoshcu tvrdim da live mesenger jeste trojanac Dabogda crko Microsoft zivelo KDE okruzenje! dobro i gnom ajd... 
MSN koristim svakodnevno i na racunaru imam gomilu nelegalnog softvera. Kakao li do sada nisu provalili da je moja kopija Windowes-a nelegalna??
Sačuvana

Advanced Micro Devices
Schir Kahn
1337

Aj, ziveli!

« Odgovor #16 : Jul 21, 2008, 10:09:31 am »

MSN koristim svakodnevno i na racunaru imam gomilu nelegalnog softvera. Kakao li do sada nisu provalili da je moja kopija Windowes-a nelegalna??
sta te boli k...., sinko cuti i nastavi
Sačuvana

The world is changing...
Uros-PH
Vista
Programer

sranje

« Odgovor #17 : Avgust 24, 2008, 08:13:06 pm »

Ja cu sada da ga Uninstaliram!!!
Sačuvana

sranje
Relja
Administrator

« Odgovor #18 : Avgust 24, 2008, 08:48:36 pm »

ma da, možeš i onaj last xp 14 da uninstaliraš i on je jedan veliki virus
Sačuvana

If man makes death then death makes man
Uros-PH
Vista
Programer

sranje

« Odgovor #19 : Avgust 25, 2008, 09:06:37 am »

ma da, možeš i onaj last xp 14 da uninstaliraš i on je jedan veliki virus
To ti je dobra fora
Sačuvana

sranje
Stranice: [1] 2   Idi na početak
  Štampaj  
0 korisnika i 1 Gost pregledaju ovu temu.

Prebaci se na: